Поради идеалните метеорологични условия през пролетта и началото на лятото експертите

...
Поради идеалните метеорологични условия през пролетта и началото на лятото експертите
Коментари Харесай

Експерти: Предстоящият сезон на осите ще бъде особено свиреп

Поради идеалните метеорологични условия през пролетта и началото на лятото специалистите от екологичната организация Natuurpunt предвиждат, че предстоящият сезон на осите ще бъде изключително яростен.

Броят на осите може да варира според от метеорологичните условия по време на тяхното развиване и съзряване. През пролетта, когато осите строят гнездата си подземен, по дърветата и по жилищните здания, екстремните метеорологични условия като гръмотевични бури и наводнения могат да лимитират броя на новите гнезда.

Въпреки това пролетта в Белгия беше извънредно суха (което важи и за други европейски държави), с дълги интервали на засушаване, което разрешава на осите да се развиват през този интервал. Тъй като рисковите метеорологични условия постоянно варират според от района, на някои места може да се следят повече оси, в сравнение с други.

В края на юли всички оси стават изцяло развити и майката снася яйца за идващото потомство майки и работнички. По това време хората са най-уязвими от ужилвания от оси.

Осите-работнички се насочват към маси за хранене, барбекюта, бутилки от газирани питиета и сладолед в търсене на храна за новите ларви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР